Velkommen

Landsskytterstevnet 2016

raavatnDet er en glede å kunne ønske velkommen til det 6. landsskytterstevne ved Råvatn skytebane i Øvre Målselv. Det er det 7. stevnet i Målselv totalt.

Skyttersporten har alltid stått sterkt i Målselv. I 1878 ble Øvre Målselv Skytterlag stiftet.

Det er en trenet arrangørstab som ønsker velkommen. Arenaen har gjennomgått en formidabel oppgradering, og vi ser fram til å møte skyttere, familier og venner av skytesporten til trivelige dager ved Råvatnet.

Målselvdalen er ei innflytterbygd. Befolkninga har røtter i Østerdalen, Helgeland, Gudbrandsdalen, Oppdal, Tornedalen, Pajala og andre steder fra. Dette preger målselvdialekten, der det østnorske preget lenge var det sterkeste, men der nordlandsdialekten etter hvert har vunnet terreng.

Dette mangfoldet har ført til at Målselv på en måte er blitt en kulturell smeltedigel.

I dag er Forsvaret en viktig faktor i Målselv, med Bardufoss flystasjon og hæravdelinger i Øverbygd og Heggelia. Landsskytterstevnet blir også denne gang arrangert i nært og godt samarbeid med Forsvaret.

Som leder av hovedkomiteen for LS 2016 ser jeg fram til et godt gjennomført arrangement, der skyttere og publikum også utenfor arenaen får anledning til å bli litt kjent med bygda. Det forrige LS på Råvatn skytebane – det i 2006 – ble historisk. For første gang i landsskytterstevnets historie fikk vi ei skytterdronning!

Velkommen til LS 2016!

Med skytterhilsen
Vidkunn Haugli
leder av Hovedkomiteén

Last ned: Innbydelse LS 2016

Comments are closed